У Шамцу одржан годишњи Светосавски концерт

Срна
У Шамцу одржан годишњи Светосавски концерт

Шамац - У организацији Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Шамац" вечерас у кино-дворани у Шамцу одржан "Годишњи Светосавски концерт".

На коцерту су учестовали први и дјечији ансамбл КУД-а "Шамац", ветерани Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" Брчко, КУД "Зоран Томушиловић" Доње Поље - Ботајица - Модрича, КУД "Васо Пелагић" из Пелагићева и Плесни студио "Принцес" из Шамца.


Наступ дјечијег ансамбла КУД-а "Шамац" пратила је подјела пакетића најмлађим члановима друштва.

Предсједник КУД "Шамац" Младен Радовић каже да су овим традиционалним концертом дали свој допринос обиљежавању сјећања на Светог Саву.

Он је рекао да их у априлу чека 15. међународна ревија фолклора "Шамачко прољеће", који је уписан у календар ЦИОФ-а, Свјетске организације фестивала фолклора која ради у оквиру УНЕСКО-а.

"Поносни смо на то. У априлу се братимимо са друштвом из Србије, а долазе нам друштва из Македоније и Хрватске, Србије", каже Радовић.

Он је додао да ове године КУД "Шамац" обиљежава 18 година рада, имају 80 чланова у три узрасне групе, "це" и "бе" ансамбл, мали и средњи, те први ансамбл.


Руководилац ветерана у фолклорној секцији СПКД "Просвјета" из Брчког Далиборка Митровић истиче да су се вечерас радо одазвали позиву да наступе у Шамцу, те истакла да су вечерас овде најстарији чланови фолклорне секције "Просвјете".

"Представили смо се са двије кореографије - играма српског живља из Сарајевског поља и играма подгрмечког краја", каже Митровићева.

Она подсјећа да су синоћ у Брчком одржали годишњи концерт, а недавно прославили 10. рођендан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана