U Božiće na Manjaču konačno stiže autobus

Elta TV
U Božiće na Manjaču konačno stiže autobus

Banjaluka - Mještani Božića su čekali i dočekali. Počelo je proširenje Goranovog puta. Ova putna komunikacija im kažu znači sve. Život.

„Pa znaš koliko je bitno? Ne može to reći samo čovjek koji nije na ovom mjestu i ko živi ovdje šta to znači. Jer ovolike godine, narod koji je hodao tim kozjim stazama, i sad pogledajte ovo, ne može se opisati kolika je to sreća." govori Milorad Božić, mještanin sela Božići.

Put je dobio ime po Miloradovom sinu Goranu, koji je stradao u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu. Milorad ne krije sreću što je došao dan da ovaj put bude proširen i saniran

„Hvala ovim mladim ljudima u Savjetu mjesne zajednice. U građevinskom odboru takođe. Hvala i opštini. Da je ovo samo bilo prije, ovdje bi u Božićima bilo preko 500 ljudi. A ne 50. Još se mi dobro i držimo. Ima nas 15 kuća ovdje."

Ovaj put izgrađen je prije 16 godina. Mještani su ga napravili svojim novcem. Koštao je blizu 68 hiljada maraka. Sada je došlo vrijeme, kažu, da se put proširi, jer za to postoji potreba.

„Ova putna komunkacija povezuje nekih sedamdesetak domaćinstava. Gradnju ovog puta smo tražili dugo, ali evo i to je konačno došlo na red, pa se zahvaljujemo Gradskim vlastima što su nam izašli u susret." kaže Ranko Sladojević, predsjednik mjesne Boračke organizacije u Stričićima i član Savjeta ove banjalučke mjesne zajednice.

„Ovaj put se proširuje zato što on povezuje blizu 65 % stanovništva mjesne zajednice Stričići.  Ova putna komunikacija povezuje Božiće sa glavnom cestom i središtem mjesne zajednice. Bio je uzak. Kada smo pravili ovaj put nismo imali dovoljno sredstava pa je sve tako na kraju ispalo. Sada se konačno put proširuje, po metar i po s obje strane." kaže predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Stričići - Rade Božić

Mještani pomno prate kako teku  radovi.  Važno im je da sve bude urađeno kako je i planirano.

„Prate se radovi pomno. Dosta to dobro za sada ide. Ima tu ipak dosta nedostataka, pa ćemo na kraju sa Nadzornom komisijom sve budno ispratiti." rekao je Rade Božić

Cilj projekta proširenja Goranovog puta u dužini od 2 km jeste da se ova putna komunikacija osposobi za autobuski saboraćaj, dodaju u Savjetu Mjesne zajednice ističući da imaju uvjeravanja gradskih vlasti da će se to i desiti.

„Ovo nam je bio prioritet broj jedan u ovoj mjesnoj zajednici. Zahvaljujemo gradskim vlastima na svim nivoima, na čelu sa gradonačelnikom." dodaje Božić

U Savjetu mjesne zajednice Stričići dodaju da se u posljednjih nekoliko mjeseci u Božićima puno uradilo. Stigla je voda sa rezervoara Vulini, ranije je urađena javna rasvjeta, a sada se radi se na proširenju Goranovog puta. Već za desetak dana, nadaju se, kroz selo će proći autobus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana