Требињу недостаје 30 полицајаца, млади да се пријаве на конкурс

Срна
Требињу недостаје 30 полицајаца, млади да се пријаве на конкурс

Требиње - У Полицијској управи Требиње наводе да им недостаје више од 30 полицијских службеника и позивају све младе људе са подручја ове регије да се пријаве на конкурс за пријем 20. класе Полицијске акдемије у Бањалуци који је расписао МУП Републике Српске и трајаће наредних 15 дана.

Начелник Полицијске управе Жарко Лакета рекао је да је на претходних пет оваквих конкурса био веома мали број заинтересованих из Херцеговине, па ће из 19. класе изаћи свега пет кадета са овог подручја.

Лакета је навео да је у претходном периоду у Полицијску управу Требиње примљен велики број полицајаца са подручја других општина и тренутно имају 20 полицијских службеника чије мјесто пребивалишта није у овој регији.

Према његовим ријечима, Управа је прије нешто више од пола године запослила 17 полицијских службеника и тада су мјеста била попуњена, али због одласка у пензију одређеног броја полицајаца тренутно имају мањак запослених, а највише недостаје полицијских службеника са чином полицајца.

Лакета подсјећа да је конкурсом предвиђен упис 300 кадета, од којих 280 мушкараца и 20 жена у добу до 27 година.

"Позивам све младе одговорне људе да се пријаве на конкурс. Рад у полицији је частан, али и сложен и захтјеван", рекао је Лакета и додао да се информације о конкурсу могу пронаћи на сајту МУП-а Републике Српске, а заинтересовани се могу обратити и портпаролу и начелнику Сектора полиције Полицијске управе Требиње.

Да је посао полицајца частан, одговоран и поштен потврдио је и полицијски службеник Јединице за подршку Полицијске управе Требиње Марко Вучетић који од 2015. године ради ове послове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана