Свестрани Стефан Јурошевић из Власенице ређа успјехе

Срна
Свестрани Стефан Јурошевић из Власенице ређа успјехе

Власеница - За гимназијалца из Власенице стефана Јурошевића мјесец март био је веома успјешан, јер се са свих такмичења на којима је учествовао - регионална такмичења из математике, физике и географије - вратио са медаљама.

Стефан је прво на такмичењу математичара у Бијељини, у конкуренцији ученика четвртог разреда, освојио друго мјесто, онда се у Новом Саду на регионалном такмичењу у оквиру Географске националне олимпијаде окитио бронзом, да би седам дана касније на такмичењу из физике, одржаном у Зворнику, био најбољи.


Тиме је Стефан потврдио да је ријеч о свестраном ученику и вансеријском таленту, јер је одличне резултате на такмичењима не само из математике и физике, већ и из информатике, језика и других предмета постизао и раније, практично од почетка школовања.

Међу бројним успјесима које је постигао на регионалним, републичким и међународним смотрама знања овај вриједни младић издваја бронзану медаљу на математичкој Балканијади одржаној прошле године у Охриду, али драги су му и остали успјеси, јер су резултат континуираног и преданог рада.

Он истиче и велику помоћ и подршку професора математике Рада Мајсторовића из власеничког Средњошколског центра "Милорад Влачић", као и професора физике Огњена Нинковића и географије Драгана Илића.

"Задаци су били очекиване тежине, поготово на такмичењу из физике и веома су ми се допали. Припремам се и индивидуално, али и у школи, уз помоћ професора", каже Стефан Срни, напомињући да ће по завршетку средње школе наставити да студира електротехнику.

Директор Средњошколског центра Горан Ђурић поносан је на Стефанове успјехе, али и успјехе других ученика тог центра, који је расадник талената.

"Ученица четвртог разреда Милена Стојишић освојила је прво мјесто на регионалном такмичењу из историје. На Националној географској олимпијади у Новом Саду ученици наше школе освојили су једно друго и три трећа мјеста и пласирали се на финалну смотру која ће бити одржана у Београду", наводи Ђурић.

Двоје ученика власеничког Центра требало би у августу да путују на Свјетску географску олимпијаду у Канаду, захваљујући прошлогодишњим успјесима, али учешће на том такмичењу још увијек је неизвјесно због високих трошкова које изискује.

С друге стране, захваљујући резултатима на нивоу регије, учешће на републичким такмичењима на која су се пласирали власенички шампиони је извјесно и са њих у власеничком Средњошколском центру очекују добре вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана