Сунчица се опоравља послије операције

М. Л.
Сунчица се опоравља послије операције

Бањалука - Шестогодишња Сунчица Иванковић из Бањалуке, чија је прича ујединила цијелу Републику Српску, опоравља се након успјешне операције у Русији.

Ова храбра дјевојчица од рођења је имала цисту на мозгу која јој је притискала хипофизу и очни живац због чега није видјела. Сунчица је до сада имала свега десет одсто вида, разликовала дан и ноћ и евентуално неке велике предмете.

Наду за оздрављење ова дјевојчица и њена мајка Милица Иванковић пронашле су у Сверуском центру за очну и пластичну хирургију, гдје је Сунчица оперисана прије неколико дана. Руски љекари примијенили су савремену "алоплант" методу како би уклонили цисту и регенерисали очни живац.

- Сунчица је сада добро, опоравља се. Операција је прошла одлично, љекари су задовољни, а и ми. Треба да прође још времена да се виде прави резултати, док се све то апсорбује у организму. Ићи ћемо још једном у Русију - истакла је Милица и захвалила свим хуманим људима широм Српске који су помогли да се сакупи 20.000 марака за лијечење њене кћерке.

Милица је истакла да су се годинама борили да њена кћерка прогледа, те да јој је одлазак у Русију вратио наду да ће њена Сунчица напокон угледати сунце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана