Станове ће моћи да откупе 32 борачке породице са подручја општне Зворник

Срна
Станове ће моћи да откупе 32 борачке породице са подручја општне Зворник

Зворник - Захваљујући одлуци Скупштине града Зворник, 32 породице погинулих бораца и ратних војних инвалида моћи да откупе станове који су им додјељени у насељу Фетија, рекао је данас начелник градског Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Жељко Смиљанић.

Он је рекао да ће по завршетку откупа станови постати власништво ових породица.


"Трошкови откупа ових станова биће мали и углавном се односе на судске и трошкове у катастру приликом укњижења", рекао је Смиљанић и додао да ће ове породице станове добити бесплатно, осим ратних војних инвалида треће и четврте категорије за које ће цијена откупа бити минимална.

Станови за 32 породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде од прве до четврте категорије додијељени су у јулу прошле године у складу са уредбом о стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних војних инвалида одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Изградња ове зграде за борачку популацију коштала је 1.115.000 КМ, од чега је Влада Републике Српске учествовала са 85 осто, док је учешће града Зворника било 25 одсто, а однослило се на обезбјеђење локације, инфраструктуре, као и других пропратних обавеза.

Скупштина града Зворник донијела је јуче одлуку о давању у закуп/откуп станова додјељених породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана