Српчанин Драган Секулић успјешно гради каријеру: Са позорнице у музички спот VIDEO

Дејан Јовичић
Српчанин Драган Секулић успјешно гради каријеру: Са позорнице у музички спот VIDEO

Србац - Апсолвент Факултета драмских уметности из Београда, Српчанин Драган Секулић ниже само успјехе, а осим неколико представа у којима глуми, недавно се опробао и у улози звијезде музичког спота.

Овај талентовани двадесеттрогодишњак из Бардаче у споту за нову пјесму „Аманет“ популарне групе „Милиграм“ глуми младића којег прате само пехови, а у једном моменту нашао се и на мети криминалаца.

Позив за снимање спота у потпуности је оправдао, иако је за њега ово било потпуно ново искуство.

- Другарица ме предложила за овај спот, тако да сам се сасвим случајно нашао у овој улози. Атмосфера на снимању је била сјајна и веома добро сам се забавио - рекао је Секулић.

За разлику од младића из спота којем ништа не иде од руке, Драган у приватном животу остварује само успјехе. Тренутно игра у представи „Електра“ по тексту Данила Киша, која је постављена на малој сцени Народног позоришта у Београду.

Једну од главних улога остварио је и у представи „Шехерезада“, по мотивима из 1.001 ноћи, која се налази на репертоару Дорћолског народног позоришта, а са представом „Скоро па вук“, која је проглашена најбољом на другом Јесењем позоришном фестивалу у Дрвенграду, наступа у Установи културе „Вук Стефановић Караџић“ у Београду.

Добро се сналази и у раду са дјецом, па тако наступа и у дјечијим представама „Мотори“ и „Снежна краљица“, које су на репертоару луткарског позоришта „Пинокио“.

- Имам солидно глумачко искуство иза себе, а посебне емоције вежем за дипломску представу „Кући“, која је настала по тексту Људмиле Разумовске. Са њом смо гостовали на фестивалу Скомрахи у Скопљу, а на фестивалу ВГИК Филмске академије у Москви смо за њу чак добили и награду - прича Секулић.

Иза себе има наступ и на студентском интернационалном фестивалу у Букурешту, а наступао је и у родном граду.

Млади Српчанин се нашао у професионалном свијету глуме након што је освојио друго мјесто на пријемном испиту у Београду међу 341 кандидатом и добио стипендију из буџета Србије. Једини је студент из Републике Српске који је у тој академској години положио пријемни испит.

Има велике планове за наредни период, па ће тако, између осталог, од јануара идуће године наступати са представом „Плен“ у Академском позоришту „Бранко Крсмановић“ из Београда, које је најстарије студентско позориште на свијету.

  • Радује ме што сам добио и једну мању улогу у новом филму Срђана Голубовића под називом „Отац“, који ће се снимати од фебруара у Београду. Глумио сам и у филму „Летња школа јахања“ заједно са Светозаром Цветковићем, а појавио сам се и у кратком филму „Клавире превози Остоја“, који је добио награду за најбољи сценарио на фестивалу у Сан Дијегу, а био је и у селекцији Бруклин филм фестивала - каже Секулић.

Помаже младим талентима

Иако је претрпан бројним глумачким обавезама, Драган нађе времена да скокне до родног Српца и посјети породицу и пријатеље, а одржао је и неколико радионица са глумцима из аматерске позоришне трупе „Миленијум“. У контакту је и са члановима Драмског студија „Даске“ из Лакташа, гдје је остварио неке од првих глумачких корака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана