Srbac dobio Centar za djecu sa posebnim potrebama

D. J.
Srbac dobio Centar za djecu sa posebnim potrebama

Srbac - Centar za djecu sa posebnim potrebama koji će svakodnevno koristiti 35 članova Udruženja roditelja i djece sa posebnim potrebama "Izvor" iz Srpca i više od stotinu druge djece sa određenim vrstama hendikepa otvoren je u petak u Srpcu.

Centar su otvorili prvi sekretar Ambasade Japana u BiH, Satoru Kusajama i načelnik opštine Srbac, Drago Ćirić a njegova izgradnja je koštala oko 270.000 KM.

Najveći dio novca, oko 160.000 maraka izdvojen je iz budžeta opštine, dok je oko 50.000 KM izdvojila japanska ambasada preko Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

- Za izgradnju i opremanje pet ovakvih centara u BiH Vlada Japana je izdvojila 1,2 miliona maraka, a donacijom su obuhvaćene opštine koje su pretrpjele štetu nakon prošlogodišnjih majskih poplava - rekao je Kusajama.

Predsjednik udruženja "Izvor", Mira Tatić, koja je i sama roditelj jednog djeteta sa posebnim potrebama kaže da je ovo pravi poklon za njihovo udruženje jer do sada nisu imali adekvatne uslove za boravak ovih mališana, budući da su bili smješteni u neuslovnoj prostoriji dječijeg vrtića.

- Sada imamo vlastiti objekat i sva potrebna pomagala što će omogućiti kvalitetan rad sa defektolozima i logopedima - istakla je Tatićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana