Srbac: Svi žele vodu iz gradskog vodovoda

D. J.
Srbac: Svi žele vodu iz gradskog vodovoda

Srbac - Komunalno preduzeće "Vodovod" iz Srpca primilo je u julu 37 zahtjeva građana za priključenje na vodovodnu mrežu, što je do sada nezabilježen broj prijava u toku jednog mjeseca od osnivanja ovog preduzeća.

Zanimljivo je da je u prvih šest mjeseci ove godine "Vodovod" primio svega petnaestak zahtjeva. Razlog za nagli rast priliva zahtjeva je smanjenje cijene priključne takse, koja iznosi 350 umjesto dosadašnjih 700 maraka. Tu pogodnost građani će moći da iskoriste do 15. oktobra.

- Broj priključaka na području cijele opštine će preći 5.000, što je veliki uspjeh za naše preduzeće - rekao je direktor "Vodovoda" Mladen Dragosav, navodeći da će uskoro biti nastavljeno priključenje domaćinstava iz Trstenaca u susjednoj opštini Derventa na vodovodnu mrežu u Srpcu.

Srbački "Vodovod" je izašao u susret brojnim domaćinstvima koja su pogođena velikim vrućinama i nestašicama vode. U Župskom Razboju je instalirana česma, a u Ćukalima i Razboju Ljevčanskom hidranti, na kojima će biti besplatno točena voda svim mještanima sve dok budu trajale enormno visoke temperature.

- Ovih dana smo započeli pregovore sa republičkim institucijama da  bismo u narednom periodu započeli izgradnju vodovodnog sistema koji bi trebalo da obuhvati Razboj Ljevčanski, Kukulje, Lilić i okolna naselja u Lijevče polju - istakao je Dragosav.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana