Србац: Сви желе воду из градског водовода

Д. Ј.
Србац: Сви желе воду из градског водовода

Србац - Комунално предузеће "Водовод" из Српца примило је у јулу 37 захтјева грађана за прикључење на водоводну мрежу, што је до сада незабиљежен број пријава у току једног мјесеца од оснивања овог предузећа.

Занимљиво је да је у првих шест мјесеци ове године "Водовод" примио свега петнаестак захтјева. Разлог за нагли раст прилива захтјева је смањење цијене прикључне таксе, која износи 350 умјесто досадашњих 700 марака. Ту погодност грађани ће моћи да искористе до 15. октобра.

- Број прикључака на подручју цијеле општине ће прећи 5.000, што је велики успјех за наше предузеће - рекао је директор "Водовода" Младен Драгосав, наводећи да ће ускоро бити настављено прикључење домаћинстава из Трстенаца у сусједној општини Дервента на водоводну мрежу у Српцу.

Србачки "Водовод" је изашао у сусрет бројним домаћинствима која су погођена великим врућинама и несташицама воде. У Жупском Разбоју је инсталирана чесма, а у Ћукалима и Разбоју Љевчанском хидранти, на којима ће бити бесплатно точена вода свим мјештанима све док буду трајале енормно високе температуре.

- Ових дана смо започели преговоре са републичким институцијама да  бисмо у наредном периоду започели изградњу водоводног система који би требало да обухвати Разбој Љевчански, Кукуље, Лилић и околна насеља у Лијевче пољу - истакао је Драгосав.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана