Spasoje Vasilić ispunio najveći san: Skočio padobranom u 82. godini

AA
Spasoje Vasilić ispunio najveći san: Skočio padobranom u 82. godini

Prijedor - Spasoje Vasilić iz Dervente u 82. godini ispunio je svoj san da padobranom skoči iz aviona sa oko 3.000 metara visine.

Vitalni starac prije skoka na Sportskom aerodromu Urije u Prijedoru nije pokazivao ni najmanje znakove straha, a nakon skoka ispričao je da mu je bilo prelijepo. Skok je dugo planirao i trebalo je da skače još prije deset godina, a plan se izjalovio i prije pet godina.

- Bila mi je želja da skočim iz aviona, htio sam da to učinim sam, a kažu ne mogu sam - priča Vasilić.

Životnu želju ostvario je sa Radom Čajićem, tandem pilotom iz Vazduhoplovnog kluba Skydive Banjaluka, koji se sa ekipom stručnjaka pobrinuo da Vasilića pripremi za skok. Vasilić priča da se sa porodicom šalio da će pronaći način da se tokom skoka oslobodi tandem partnera i da ga ipak izvede sam. Prisjetio se da mu je najviše zasmetalo zadirkivanje porodice da se plaši i da samo priča da hoće da skoči. Nakon što ih je razuvjerio odmah je najavio i drugi skok.

- Možda ću dogodine doći, ali sam. Hoću sam da skočim - rekao je Vasilić.

Čajić, šezdesetogodišnji tandem pilot, skokovima se bavi već 41 godinu. Iza njega je 3.400 skokova, od čega približno 500 skokova u tandem varijanti. Priliku da kroz skok vodi Vasilića, a s obzirom na njegove godine, Čajić smatra izuzetnom srećom.

- Priznajem, to je istinski doživljaj za mene. To je najstarija osoba koju sam imao priliku da nosim - rekao je Čajić i dodao da je skok protekao mnogo bolje nego što se nadao, a da je Vasilić bio čvršći od mnogih mladih sa kojima je ranije skakao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana