Спасоје Василић испунио највећи сан: Скочио падобраном у 82. години

AA
Спасоје Василић испунио највећи сан: Скочио падобраном у 82. години

Приједор - Спасоје Василић из Дервенте у 82. години испунио је свој сан да падобраном скочи из авиона са око 3.000 метара висине.

Витални старац прије скока на Спортском аеродрому Урије у Приједору није показивао ни најмање знакове страха, а након скока испричао је да му је било прелијепо. Скок је дуго планирао и требало је да скаче још прије десет година, а план се изјаловио и прије пет година.

- Била ми је жеља да скочим из авиона, хтио сам да то учиним сам, а кажу не могу сам - прича Василић.

Животну жељу остварио је са Радом Чајићем, тандем пилотом из Ваздухопловног клуба Скyдиве Бањалука, који се са екипом стручњака побринуо да Василића припреми за скок. Василић прича да се са породицом шалио да ће пронаћи начин да се током скока ослободи тандем партнера и да га ипак изведе сам. Присјетио се да му је највише засметало задиркивање породице да се плаши и да само прича да хоће да скочи. Након што их је разувјерио одмах је најавио и други скок.

- Можда ћу догодине доћи, али сам. Хоћу сам да скочим - рекао је Василић.

Чајић, шездесетогодишњи тандем пилот, скоковима се бави већ 41 годину. Иза њега је 3.400 скокова, од чега приближно 500 скокова у тандем варијанти. Прилику да кроз скок води Василића, а с обзиром на његове године, Чајић сматра изузетном срећом.

- Признајем, то је истински доживљај за мене. То је најстарија особа коју сам имао прилику да носим - рекао је Чајић и додао да је скок протекао много боље него што се надао, а да је Василић био чвршћи од многих младих са којима је раније скакао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана