Соколац: Продајна изложба украсних предмета малишана из вртића

Срна
Соколац: Продајна изложба украсних предмета малишана из вртића

Соколац - Малишани из шест васпитно-образовних група соколачког вртића учествовали су вечерас у Парохијском дому на Сокоцу на продајној изложби украсних предмета о теми "Васкрс", урађених на креативним радионицама уз помоћ родитеља и васпитачица, а зарађеним новцем купиће нове играчке.

Директор ове установе Биљана Косорић рекла је Срни да соколачки вртић већ шесту годину организује ову продајну изложбу у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу у сарадњи са Црквеном општином Соколац.

Она је навела да ће од прикупљених средстава бити купљене играчке које ће користити дјеца у овој установи.

"Украсне предмете израдили су малишани на креативним радионицама, на којима су им у фарбању и шарању васкршњих јаја, изради корпица и васкршњих симбола радости, помагали родитељи и васпитачи", истакла је Косорићева.

Она је навела да је изложби присустовао велики број родитеља и заинтересованих грађана, којима су малишани шест вртићких група /три вртићке цјелодневне узраста од три до шест година и три предшколске групе/ на својим штандовима заједно са васпитачицама продавали изаређене украсне предмете.

Косорићева је додала да је овом продајном изложбом заокружено шест активности у низу, посвећених долазећим васкршњим празницима.

Александра Елез, мајка троје дјеце, дошла је на продајну изложбу да би купила неке од израђених предмета и обрадовала свог малишана Василија из припремног одјељења, који је изложио свој рад и понудио на продају.

Она је истакла да је идеја о организовању продајне изложбе и креативне радионице са родитељима дивна идеја и да код дјеце ствара навике за креативношћу од првих дана боравка у вртићу до припреме за школу.

Протојереј ставрофор Златко Богдановић из Црквене општине Соколац подржао је малишане соколачког вртића у организовању још једне у низу активности, организоване у част васкршњих празника и изразио задовољство што најмађи у заједници овако спознају вјеру, дијеле радост празника на најбољи начин и стичу радне навике кретивним стварањем уз помоћ својих најближих, родитеља и васпитача у вртићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана