Sjećanje živi, tuga ne prestaje

Srna
Sjećanje živi, tuga ne prestaje

Modriča - Polaganjem vijenaca i služenjem parastosa na Gradskom groblju u Modriči juče je obilježeno sedam godina od smrti bivšeg predsjednika RS Milana Jelića.

Parastos je služio vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom.

- RS je izgubila predsjednika, velikog privrednika, dobrog čovjeka, supruga, oca i sportskog radnika, a ni sedam godina nakon njegove prerane smrti tuga ne prestaje. Ostaje da živi sjećanje na Jelića, što potvrđuje dolazak velikog broja prijatelja svake godine na njegov grob - istakao je predsjednik RS Milorad Dodik.

Petar Jelić je rekao da njegov otac i sedam godina poslije smrti živi u lijepim uspomenama brojnih prijatelja, saradnika i građana RS.

Osim porodice i Dodika, cvijeće na grob položili su i član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović, ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić, ministri u Vladi RS Nada Tešanović, Gorana Zlatković i Jasmin Komić, delegacija Narodne skupštine RS, predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić, te delegacije republičkih institucija, organizacija, opštine Modriča i brojni prijatelji.

Jelić je preminuo 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara. Smrt ga je zatekla na funkciji predsjednika RS, potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza RS i Fudbalskog saveza BiH. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana