Серијал “Кухињица” приредио гастро-доживљај

Д. С.
Серијал “Кухињица” приредио гастро-доживљај

Зворник - Министарство трговине и туризма РС и кулинарски ТВ серијал “Кухињица” организовали су дружење новинара и домаћих произвођача, хотелијера и стручњака из области гастро-туризма у Зворнику.

Циљ догађаја био је упознавање туристичких капацитета и гастро-пунуде зворничке регије, размјена искустава између привредника и представљање туристичких капацитета, као и привлачење туриста и јачање привреде Републике Српске.

Тродневно дружење почело је 27. априла у вечерњим часовима у хотелу “Видиковац” на Зворничком језеру. Манифестацију је отворио почасни гост, покрајински секретар за привреду и туризам Војводине Иван Ђоковић, а након њега присутнима се обратио министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић. Гостима је добродошлицу пожелио и власник и директор хотела “Видиковац” Јаков Галић. Серијал “Кухињица” представио је свој дугогодишњи рад и повјерење које ужива код гледалаца и код оглашивача.

- Кулинарске емисије су у топ три програмска формата по гледаности. Гледа нас више од десет милиона људи на 65 телевизија на подручју Балкана. Емитовали смо пет хиљада емисија и скували више од 10.000 јела - казала је директор “Кухињице” за БиХ Зорица Ђукић.

Наредног дана организован је превоз новинара на ручак у Етно-село Станишић. Пиће за пут обезбиједили су пријатељи догађаја “Фруцта Траде” из Дервенте, који су новинаре частили фруктако соковима љубави.

Потом је организован роштиљ на тераси хотела “Видиковац”, гдје су гости уживали у врхунски припремљеном роштиљу Етно-ресторана “Колубара” из Брчког. Власник “Колубаре” Слободан Алексић показао је своје кулинарско умијеће и рецепте за традиционална домаћа јела.

Вожња бродом по Зворничком језеру организована је у недјељу. Дружење је завршено ручком у ресторану “Шоја” у Зворнику, који је добитник многобројних признања за квалитет услуга у угоститељству, а посебно за кулинарско умијеће кувара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана