Самарџији награда Капетан Миша Анастасијевић

М. Л.
Самарџији награда Капетан Миша Анастасијевић

Источно Сарајево - Градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија добитник је престижне награде "Капетан Миша Анастасијевић" за најуспјешнију локалну самоуправу у региону.

Самарџији је награду уручио амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић, који је истакао да је Источно Срајево град који је настао из невоље, а данас је универзитетски, привредни и туристички центар. Самарџија је рекао да је Источно Сарајево финансијски и политички веома стабилан град.

- Годинама у Скупштини града функционише стабилна већина, без обзира на тренд "прелетача", појаву да одборници мијењају странке, да се мијењају скупшпинске већине у неким другим локалним заједницама, код нас такви случајеви нису забиљежени. Захвалан сам одборницима који подржавају оно што радимо, што су препознали наше залагање и дају подршку градоначелнику и Градској управи све ове године - истакао је Самарџија.

Додаје да увијек може боље, али да је веома задовољан чињеницом да град остварује буџетски суфицит и редовно измирује све обавезе.

- Ја сам као градоначелник именован на период од четири године и, истичем то често и мојим сарадницима, до посљедњег дана свог мандата понашаћу се рационално, домаћински и радити за добробит ове институције и грађана Источног Сарајева - истакао је Самарџија. Награду "Капетан Миша Анастасијевић" додјељују Агенција "Медиа инвент" и Универзитет из Новог Сада, уз помоћ привредних комора Србије и РС, истакнутим појединцима и привредним субјектима.                                                                                                         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана