Сахрањен новинар Озренко Озрен Јоргановић

Сахрањен новинар Озренко Озрен Јоргановић 11.01.2017 22:40 | Срна

Петрово - На локалном гробљу Брђани у Петрову данас је сахрањен дугогодишњи новинар, дописник Новинске агенције Републике Српске "СРНА" и РТРС-а Озренко Озрен Јоргановић.

Јоргановић је преминуо у понедјељак 9. јануара у 59. години.


Новинар РТРС-а Мира Лолић Мочевић навела је да је Јоргановић био одговоран и креативан новинар, хуманиста иза којег су остале године стваралачког рада са подручја Петрова и Добоја.

Јоргановић је био и један од оснивача Удружења српско-руски мост, чији је предсједник Здравко Мочевић нагласио да је Петрово напустио човјек који је годинама ширио славу ове локалне заједнице и планине Озрен широм Републике Српске.

"Искрено очекујем да ће Петрово додијелити посебно мјесто Озрену Јоргановићу у историји ове општине, а његов лик и дјело бити путоказ за све будуће генерације", рекао је Мочевић.

Телеграме саучешћа породици Јоргановић упутио је предсједник Републике Српске Милорад Додик, директор Новинске агенције Републике Српске "СРНА" Никола Деретић, начелник општине Модрича Младен Крекић и други.

Озренко Јоргановић рођен је 3. марта 1958. године у Гнојници, општина Лукавац. У Сарајеву је завршио Факултет политичких наука.

Радио је за бројне медије. Каријеру је започео на локалном радију у Грачаници, а током ратних сукоба одлази у Петрово, гдје оснива Српски радио "Озрен".

Обављао је и функцију главног и одговорног уредника Радија Добој, а био је и директор и Народне библиотеке у Петрову.

Дугогодишњи је дописник из Петрова Новинске агенције Републике Српске "СРНА" и РТРС-а.

За свој богат новинарски рад добио је бројне награде и признања.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица