Sahranjen Gojko Šerbula

M. V.
Sahranjen Gojko Šerbula

Gradiška - Na gradskom groblju u Brestovčini kod Gradiške juče je sahranjen Gojko Šerbula (76), dugogodišnji novinar "Glasa Srpske".

Sahrani su, pored članova porodice, prisustvovali brojni prijatelji, kolege, predstavnici društvenog i političkog života, među kojima i ministar pravde RS Anton Kasipović.

Prije sahrane, u Kulturnom centru u Gradišci održana je komemoracija, gdje se u oproštajnom govoru u ime gradiškog SUBNOR-a obratio Boris Grgić, koji je rekao da je Šerbula bio čovjek, novinar, društveno-politički radnik i humanista, čije su se riječi slušale kao savjet i nauk.

Naglasio je da je stradanje naroda Potkozarja bila jedna od najznačajnijih tema kojima je Šerbula posvećivao pažnju. 

Gojko Šerbula rođen je 16. avgusta 1939. godine u selu Gašnica. Završio je Srednju ekonomsku školu i novinarsku školu Jugoslovenskog instituta za novinarstvo Beograd. 
Novinarsku karijeru je započeo 1959. godine u zagrebačkom "Vjesniku", bio je jedan od osnivača Radija Banjaluka. U svojoj pet decenija dugoj novinarskoj karijeri uvijek je bio primjer odgovornog novinara. Za doprinos razvoju novinarstva u Gradišci i šire više puta je nagrađivan. Dobitnik je i novinarske nagrade za životno djelo. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana