Сахрањен Гојко Шербула

М. В.
Сахрањен Гојко Шербула

Градишка - На градском гробљу у Брестовчини код Градишке јуче је сахрањен Гојко Шербула (76), дугогодишњи новинар "Гласа Српске".

Сахрани су, поред чланова породице, присуствовали бројни пријатељи, колеге, представници друштвеног и политичког живота, међу којима и министар правде РС Антон Касиповић.

Прије сахране, у Културном центру у Градишци одржана је комеморација, гдје се у опроштајном говору у име градишког СУБНОР-а обратио Борис Гргић, који је рекао да је Шербула био човјек, новинар, друштвено-политички радник и хуманиста, чије су се ријечи слушале као савјет и наук.

Нагласио је да је страдање народа Поткозарја била једна од најзначајнијих тема којима је Шербула посвећивао пажњу. 

Гојко Шербула рођен је 16. августа 1939. године у селу Гашница. Завршио је Средњу економску школу и новинарску школу Југословенског института за новинарство Београд. 
Новинарску каријеру је започео 1959. године у загребачком "Вјеснику", био је један од оснивача Радија Бањалука. У својој пет деценија дугој новинарској каријери увијек је био примјер одговорног новинара. За допринос развоју новинарства у Градишци и шире више пута је награђиван. Добитник је и новинарске награде за животно дјело. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана