Račun groblja u Istočnom Novom Sarajevu kategoričan nezakonito blokiran

D. M.
Račun groblja u Istočnom Novom Sarajevu kategoričan nezakonito blokiran

Sarajevo - Račun javnog komunalnog preduzeća “Sveti Marko” iz Istočnog Novog Sarajeva nezakonito je blokiran i biće podnesena tužba protiv kompanije “Heta” zbog čijeg postupanja je došlo do blokade, tvrdi Sanela Gorčić, advokat bivšeg direktora “Svetog Marka” Gojka - Miše Draškovića.

Ona smatra da za blokadu računa nije odgovoran njen klijent, koji je junu 2008. godine podigao kredit od 240.000 KM za svoju privatnu firmu “Saraks”, a istovremeno je kao direktor “Svetog Marka” potpisao da to javno preduzeće bude žirant za sporni kredit. Račun “Svetog Marka” u srijedu je blokiran zato što kredit nije uredno vraćan, ali Gorčićeva tvrdi da je to bilo nezakonito.

- Kompanija “Heta” na koju je bivša Hipo Alpe Adrija banka prenijela kredite koji nisu uredno vraćani predala je na protest nezakonite, odnosno zastarjele mjenice. Mi smo ih upozorili da ćemo protiv njih pokrenuti tužbu ako predaju mjenice iz 2008. godine zato što je to nezakonito, ali oni su to ipak uradili. To je urađeno s ciljem da se žirant, u ovom slučaju preduzeće “Sveti Marko”, natjera da izvrši pritisak na glavnog dužnika, odnosno na mog klijenta - kaže Gorčićeva.

Ona objašnjava da je “Heta” blokirala račun žiranta, a da prije toga nije iskoristila sve zakonske mehanizme da dug naplati od glavnog dužnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana