Промовисани пројекти младих из ове године

Срна
Промовисани пројекти младих из ове године

МОДРИЧА - У Модричи је јуче одржана промоција реализованих пројеката неформалних група младих које су у овој години подржали Омладинска банка Модрича, општина Модрича и Фондација "Мозаик" посредством Програма "Омладинске банке у БиХ".

Омладинска банка Модрича у 2014. години подржала је девет пројеката које су неформалне групе младих реализовале у Модричи у периоду од јула до октобра ове године, истакнуто је на промоцији, којој је присутвовао начелник Модриче Младен Крекић и координатор пројеката мреже Омладинских банака у БиХ Белма Ризванбеговић.

"Укупна вриједност пројеката износи 28.503 КМ, од којих је износ од 13.009 КМ обезбијеђен из фонда Омладинске банка Модрича, док су неформалне групе младих, подршком локалних институција, предузећа и грађана, обезбиједиле 15.493 КМ", рекла је Ризванбеговићева.

Она је истакла да је Фондација "Мозаик" у БиХ подржала реализацију пројеката са 4.000 КМ и рад Омладинске банке Модрича у износу од 5.500 КМ.

Крекић је нагласио да је општина Модрича ове године издвојила 10.000 КМ за рад Омладинске банке и реализацију пројеката неформалних група младих.

"Од 2008. године када је покренут Програм жОмладинске банке у БиХж, општина Модрича у партнерству са Фондацијом жМозаикж и привредним предузећима, организацијама и појединцима са простора Модриче, помогла је реализацију 62 пројекта неформалних група младих чија је укупна вриједност 275.000 КМ", рекао је Кркеић.

Крекић је нагласио да је ове године на пројектима ангажовано 150 волонтера до 30 година старости.

На церемонији одржаној у згради општине уручене су захвалнице учесницима пројеката, донаторима, члановима Кредитног одбора Омладинске банке Модрича, те златне плакете начелнику Модриче Крекићу, координатору за рад са младим у локалној управи Модриче Душанки Лејић и предсједнику Кредитног одбора Омладинске банке Модрича Милану Врачевићу.

У 2014. години Програм "Омладинске банке", фондација "Мозаик" развијала је у партнерству са 31 општином у БиХ, уз подршку Америчке агенције за међународни развој /USAID/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана