Проблем границе у Костајници: Пасош у руке и у башту по кромпир!

АТВ
Проблем границе у Костајници: Пасош у руке и у башту по кромпир!

Костајница - Дајте да се већ једном ријеши питање границе са Хрватском на подручју општине Костајница, јер од потписивања Дејтонског споразума, имамо силне проблеме – то је, отприлике, рекао начелник општине члану Комисије за границе БиХ који му је данас дошао у посјету.

Драго Бундало каже да би било логично да граница иде ријеком Уном и да никако није прихватљиво садашње рјешење – катастарска линија која раздваја сусједне општине.

Ако тако остане, Костајница не би могла да се шири, остала би без приступа ријеци, а на спорном дијелу су електро и канализациона инфрструктура. И то није све.

"Од 200 парцела, 197 имају грађани Босне и Херцеговине, па би им буквално граница ишла кроз спаваћу собу или посред баште, а морао би се на крају измјестити и фудбалски стадион", рекао је Драго Бундало, начелник општине Костајница.

"Обилазимо спорне тачке, а није да их нема", рекао је Бундалу Зијад Чановић, члан комисије за границе БиХ. Без конкретних рјешења, поручује само да се нада да ће проблем бити ријешен на задовољство обе Костајнице.

"Када све сагледамо, ставићемо то на дневни ред једне од наших сједница, а надамо се да ће се ови проблеми ријешити на обострано задовољство обје државе и обје општине", навео је Зијад Џановић, члан Комисије за границе БиХ.

Дотад, ваља обићи, многа, спорна гранична мјеста, а и мимо Костајнице их има. До неког конкретнијег рјешења, барем за ту малу оштину на Уни, све остаје по старом. Пасош у руке и у башту по кромпир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана