Прњавор: Промовисана прва збирка пјесама Аднана Селимовића

Срна
Прњавор: Промовисана прва збирка пјесама Аднана Селимовића

Прњавор - Седамнаестогодишњи Аднан Селимовић из Прњавора промовисао је вечерас у Дому културе у Прњавору своју прву збирку пјесама "Облаци су ти граница", коју је објавио захваљујући побједи у пројекту "Ново име".

Селимовић, који је ученик прњаворске Гимназије, рекао је да се већ осам година бави писањем и не крије одушевљење што је своје поетско стваралаштво успио смјестити између двије корице књиге.


"На шездесетак страница налази се 41 пјесма и сигуран сам да ће свако од читалаца успјети пронаћи барем једну пјесму за себе", истакао је млади пјесник.

Он је додао да је на путу до побједе у пројекту "Ново име" имао изузетну подршку породице и пријатеља, те да би се по завршетку Гимназије желио опробати у новинарству.

Уредник Селимовићеве књиге Бранкица Радоњић рекла је да су пјесме у збирци подијељене у три циклуса.

"У сваком од њих може се пратити његов развој, како животни тако и развој у различитим мотивима, темама, изражајним формама и емоцијама које прате сазријевање једног младог човјека који успијева врло умјешно, стилски па чак и занатски своје мисли и осјећања преточити у писану ријеч", појаснила је Радоњићева.

Маркетинг координатор компаније "Новоматик" Сара Велага рекла је да је Селимовић одмах по подношењу пријаве био у сталној предности у односу на друге кандидате и да су у овој компанији веома срећни што су успјели да остваре његов сан да објави прву збирку пјесама.

"Ту наша подршка не престаје. Сарадња ће бити настављена уколико буде било потребе да га менторишемо, даље усмјеримо и додатно медијски подржимо" , рекла је Велага.

Она каже да ће пројекат "Ново име" који је почео у јануару трајати цијелу годину.

"Сваког мјесеца награђујемо талентоване људе са износом до 5.000 КМ. Важно је да су из Републике Српске, да имају од 16 до 30 година и да су талентовани у некој од области - култура, умјетност, образовање и спорт", прецизирала је Велага.

Велага је истакла да у Републици Српској данас не мањка талената него прилика за младе да своје способности представе јавности.

Она је подсјетила да се све потребне информације о условима учешћа у пројекту могу пронаћи на интернет страници www.novoime.com.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана