Прикупљено 18.300 КМ за финансирање вантјелесне оплодње

Срна
Прикупљено 18.300 КМ за финансирање вантјелесне оплодње

Зворник - У зворником хотелу “Видиковац” одржано је донаторско вече под називом “За бебу више”, на којој је прикупљено 18.300 КМ за финансирање процеса вантјелесне оплодње, изјавила је данас предсједник Удружења породица са проблемом стерилитета “Бебе 1” Зворник Николина Оро.

Оро је рекла новинарима да ће се од прикупљеног новца финансирати пет парова, док ће шести пар добити један бесплатан процес вантјелесне оплодње од клинике “Џенесис” из Новог Сада.


Она је подсјетила да су донаторској вечери присуствовали и чланови који су прошли два процеса вантјелесне оплодње, које финансира Фонд здравственог осигурања Републике Српске, те један локална заједница.

Оро је изразила задовољство што се велики број хуманих људи одазвао овој хуманој акцији и пружио прилику брачним паровима које мучи овај проблем да се остваре као родитељи.

“Новац је додијељен јавно и транспарентно пред донаторима који су учествовали у овој хуманој акцији”, рекла је она и подсјетила да је и раније било ових хуманитарних акција које су дале одређене резултате.

Подсјетивши да у Удружењу имају четири труднице које чекају рођање својих принова, Оро је рекла да су се донаторској вечери, која је одржана синоћ, осим Зворничана одазвали људи из регије Бирач, Србије и иностранства.

Удружење “Бебе 1” Зворник окупља око 80 породица које се суочавају са проблемом стерилитета.

“У осам година постојања, резултати нашег упорног рада резултирали су са 44 рођене бебе, захваљујући лијечењу стерилитета и вантјелесној оплодњи”, рекла је Оро.

Донаторско вече организовало је Удружења породица са проблемом стерилитета “Бебе 1” Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана