Приједор: Рутом Цркве брвнаре до природних љепота

Агенције
Приједор: Рутом Цркве брвнаре до природних љепота

Приједор - Рекреативна бициклистичка стаза "Цркве брвнаре" дужине око 90 километара биће отворена у суботу промотивном вожњом.

Директор Туристичке организације Приједора Амира Ганић каже да је циљ ове стазе промоција туристичких потенцијала села и цркава брвнара у Ракелићима, Бусновима, Марићкој, Јелићкој и Омарској као посебним објектима културно-историјске баштине овог краја.

- Траса иде и градским улицама, те категорисаним и некатегорисаним путевима, а једним дијелом и регионалним путем Ламовита - Омарска - Бронзани Мајдан. Полазна и завршна тачка је плато испред Спортске дворане "Младост" у Приједору, а пролазиће кроз насеља Гомјеница, Миљаковци, Ракелићи, Буснови, Марићка, Градина, Јелићка, Омарска, Доња Ламовита, Петров Гај, Трнопоље, Доњи Гаревци, Доњи Орловци и Орловача - истакла је Ганићева.

Нагласила је да се стаза састоји из више краћих дионица и да не захтијева велику физичку спремност, јер на њој нема тежих успона.

- На стази су, поред сваке цркве брвнаре, постављене контролне тачке са мапама на којима је графички приказан положај контролне тачке на рути - додала је Ганићева.

С. Та.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана