Prijedor: Nastavljeni radovi na nadvožnjaku

Srna
Prijedor: Nastavljeni radovi na nadvožnjaku

Prijedor - U Prijedoru je danas nastavljena izgradnja nadvožnjaka preko željezničke pruge i magistralnog puta Prijedor-Novi Grad u naseljima Pećani i Donja Puharska, zbog čega će do četvrtka, 2. aprila, biti aktivne povremene obustave saobraćaja u zoni gradilišta.

Saobraćaj će uz asistenciju policije biti obustavljan 20 minuta, na svakih sat vremena.

Odvijanje saobraćaja biće potpuno obustavljeno i u Prijedoru, na dijelu Ulice Meše Selimovića od raskrsnice sa Ulicom vojvode Putnika do raskrsnice sa pristupnom ulicom prema novoizgrađenim objektima uz željezničku prugu.

Šef gradskog Odsjeka za saobraćaj i parkinge Aleksandar Jeftić potvrdio je da je riječ o značajnom infrastrukturnom objektu koji Prijedorčani dugo očekuju, jer će njegovom izgradnjom znatno biti rasterećen saobraćaj u gradu.

"Prijedor će dobiti još jedan izlaz na magistralni put i modernu saobraćajnicu čija je ukupna vrijednost oko pet miliona KM, od čega je oko 3.700.000 KM vrijednost građevinski radova", rekao je Jeftić.

On je dodao da su obaveze Gradske uprave da riješi imovinske odnose i pribavi projektnu dokumentaciju, te da je procijenjena vrijednost tog dijela projekta oko 1,3 miliona KM.

Izgradnja ovog nadvožnjaka počela je u martu prošle godine, a rok za izgradnju bio je devet mjeseci. "Problem nije bio do izvođača nego do zatvaranja finansijske konstrukcije i tehnički detalji oko doprojektovanja", rekao je Jeftić.

On je potvrdio da bi nadvožak trebalo da bude gotov do kraja maja, za šta su sredstva obezbijeđena, a potom predstoji izgradnja saobraćajnice i prateći radovi.

"Nadamo se da će do kraja godine svi radovi biti završeni, čime će Prijedor dobiti još jedan izlaz iz grada i čime će se znatno rasteretiti saobraćajne gužve", rekao je Jeftić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana