Prekid nastave u školama u nekim školama opštine Prijedor

Prekid nastave u školama u nekim školama opštine Prijedor 27.02.2018 18:59 | Srna

Prijedor - Zbog snijega i hladnoće od sutra do kraja radne sedmice biće prekinuta nastava u Onovnoj školi "Jovan Cvijić" u Brezičanima kod Prijedora, te u područnim školama u Gornjoj i Donjoj Dragotinji, Cikotama i Čejrecima.

"Odlučili smo se za ovaj korak jer veoma mali broj učenika prisustvuje nastavi zbog otežanog dolaska do škole, pogotovo u seoskim područjima, ali i zbog velikog broja učenika koji na nastavu ne dolaze zbog prehlade", rekla je Srni direktor OŠ "Jovan Cvijić" Olivera Brdar.

Ona je dodala da će se učenici u školske klupe vratiti u ponedjeljak, 5. marta, te da će propušteni časovi biti nadoknađeni.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola grada Prijedor i opštine Oštra Luka Stevica Džogazović je istakao da se u školi "Dositej Obradović" u kojoj je on direktor, kao i svim područnim školama koje joj gravitiraju nastava odvija otežano, ali redovno.

"U centralnoj školi na Pećanima nastava se odvija nesmetano, dok područne škole u Rizvanovićima, Zecovima i Čarakovu rade, ali sa smanjenim brojem učenika što zbog bolesti što zbog neraščišćenih seoskih puteva i otežanog dolaska na nastavu", rekao je Džogazović.

Nastava bi mogla da bude prekinuta i u Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije" u Trnopolju zbog nemogućnosti da se učionice dovoljno zagriju za kvalitetno odvijanje nastave.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica