Прекид наставе у школама у неким школама општине Приједор

Прекид наставе у школама у неким школама општине Приједор 27.02.2018 18:59 | Срна

Приједор - Због снијега и хладноће од сутра до краја радне седмице биће прекинута настава у Оновној школи "Јован Цвијић" у Брезичанима код Приједора, те у подручним школама у Горњој и Доњој Драготињи, Цикотама и Чејрецима.

"Одлучили смо се за овај корак јер веома мали број ученика присуствује настави због отежаног доласка до школе, поготово у сеоским подручјима, али и због великог броја ученика који на наставу не долазе због прехладе", рекла је Срни директор ОШ "Јован Цвијић" Оливера Брдар.

Она је додала да ће се ученици у школске клупе вратити у понедјељак, 5. марта, те да ће пропуштени часови бити надокнађени.

Предсједник Актива директора основних школа града Приједор и општине Оштра Лука Стевица Џогазовић је истакао да се у школи "Доситеј Обрадовић" у којој је он директор, као и свим подручним школама које јој гравитирају настава одвија отежано, али редовно.

"У централној школи на Пећанима настава се одвија несметано, док подручне школе у Ризвановићима, Зецовима и Чаракову раде, али са смањеним бројем ученика што због болести што због нерашчишћених сеоских путева и отежаног доласка на наставу", рекао је Џогазовић.

Настава би могла да буде прекинута и у Основној школи "Ћирило и Методије" у Трнопољу због немогућности да се учионице довољно загрију за квалитетно одвијање наставе.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица