Представљен пројекат Еко-зона Корићани Влашић: Откуп земљишта за грандиозну инвестицију почиње на љето

Д. С.
Представљен пројекат Еко-зона Корићани Влашић: Откуп земљишта за грандиозну инвестицију почиње на љето

Бањалука - Представници турског конзорцијума "Херитеџ турк" са партнерима из РС представили су јуче надлежнима у Влади Српске несвакидашњи пројекат "Еко-зона Корићани Влашић" вриједан невјероватних 4,26 милијарди евра.

Замишљено је да пројекат, у чију реализацију вјерује мало који Кнежевљанин, у наредних десет година буде реализован по фазама. Прва, која би требало да почне на љето, је откуп земљишта за изградњу ски-центра, голф терена, здравствених, спортских и туристичких центара и аеродрома.

Министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић каже да ће овај пројекат у потпуности финансирати инвеститор, те да представници турског конзорцијума траже институционалну подршку која ће им бити пружена.

- Ми смо отворили врата за сарадњу и обећали смо представницима конзорцијума да ћемо им бити на располагању до завршетка пројекта - рекао је Глухаковић.

Додао је да је представљање пројекта било информативног карактера и оцијенио да је ријеч о озбиљном пројекту.

- Видјећемо да ли је све што је планирано да се изгради у складу са Просторним планом РС. Све што не буде у том плану, неће моћи да се гради, што значи да ће морати да се мијења садржај и да ће бити ревизије - рекао је Глухаковић.

Предсједавајућа конзорцијума "Херитеџ турк" Ебру Гуерсан истакла је да пројекат "Еко-зона Корићани Влашић" није једнодневни посао, већ дуг процес и да ће свака од планираних јединица бити завршена у року од десет година.

- Запослићемо локалне људе, организоваћемо мултинационалне оператере и креираћемо овдје нови бренд. Овај пројекат ће бити једна успјешна прича - казала је Гуерсанова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана