Правосуђу није стало до истине о убиству Срђана Кнежевића

Глас Српске
Правосуђу није стало до истине о убиству Срђана Кнежевића

ПAЛЕ - Очито да правосудним органима није стало да се открије починилац и налогодавац убиства Срђана Кнежевића из Пала већ хоће да се овај случај заташка, иако се 15 дана прије убиства причало да ће бити убијен.

Изјавио је то у петак секретар Удружења бораца "Бели вукови" из Пала Новица Капуран, поводом 13. годишњице смрти легендарног команданта јединице Војске Републике Српске "Бели вукови" и замјеника начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево Срђана Кнежевића.

Бивши припадници легендарне јединице Војске Републике Српске обиљежиће у недјељу, 7. августа, 13 година од убиства њиховог команданта Срђана Кнежевића.

Припадници јединице "Бели вукови" у недјељу, 7. августа, одаће почаст и положити цвијеће на споменик Срђану Кнежевићу у Палама и посјетити гроб на породичном гробљу у Тврдимићима.

- Тужилаштво, Обавјештајно-безбједносна агенција и SIPA немају воље да ријеше овај случај - казао је Капуран.

Удружење бораца "Бели вукови", наводи Капуран, огорчено је досадашњим понашањем, радом и учинком судства Републике Српске и БиХ на расвјетљавању убиства Кнежевића, те кажњавању починилаца и налогодаваца овог злочина.

- Након што је случај преузело Тужилаштво и Суд БиХ, очекивали смо позитивне помаке, али ништа од тога - каже Капуран и додаје да Кнежевићева породица, саборци и поштоваоци не могу да се помире са чињеницом да починиоци овог злочина нису откривени ни послије 13 година.
Он је нагласио да Удружење позива Тужилаштво и Суд БиХ да скину срамоту са правде и коначно потврде имена убица Кнежевића и налогодаваца овог злочина, те их казне.
Капуран је оцијенио да је предмет који се односи на Кнежевићево убиство "само из једне ладице прешао у другу, јер је очито да није био подобан".

Кнежевић, замјеник начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево, убијен је 7. августа 1998. године у Палама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана