Пожар прогутао кућу породице Дедић, потребна помоћ

nezavisne.com
Пожар прогутао кућу породице Дедић, потребна помоћ

Фото: З. Чекић ђ Пожар прогутао кућу породице Дедић, потребна Сански Мост - Супружници Ермин и Мухарема Дедић из села Сасина, надомак Санског Моста, у свега пола сата остали су без свега што су деценијама мукотрпно стицали након што је пожар прије неколико дана у потпуности уништио њихову кућу.

Дедићи имају троје малољетне дјеце, двије кћерке и сина, и кажу како ни сами не знају како се опоравити од трагедије која их је задесила. Кажу да је до пожара дошло усљед запаљења димњака, а у тренутку избијања ватре у унутрашњости објекта налазиле су се двије кћерке.

„Срећа па су успјеле на вријеме напустити кућу и обавијестити оближње комшије. Међутим, нико није успио спријечити ширење ватре, која се брзо распламсала, а до доласка ватрогасаца изгорјели су покућство, електрични апарати и све што се налазило у унутрашњости“, очајан је Ермин Дедић.

Супружници су под великим стресом, показују нагорјеле зидове и кажу како ноћи проводе у таквој кући јер немају другу алтернативу.

„Дјецу смо успјели смјестити код рођака, али за нас нема мјеста па смо присиљени да спавамо у изгорјелој кући. Покушавамо бар да очистимо што се очистити може, јер је врло тешко због мириса гарежи и паљевине боравити на овом мјесту“, кажу Дедићи.

Једини извор прихода за ову породицу је плата коју Ермин зарађује радећи као физички радник на перадарској фарми у околини Санског Моста. Каже како са 500 марака плате, колико зарађује, није у стању да финансира поправак и адаптацију изгорјеле куће те се нада помоћи локалне заједнице и добрих људи.

Сви који желе да помогну овој породици више информација могу добити на телефон 063/055-533.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана