Повећан водостај ријеке Босне, поплављена нека насеља

Срна
Повећан водостај ријеке Босне, поплављена нека насеља

Зеница - Киша која је падала на подручју Зеничко-добојског кантона узроковала је повећан водостај ријеке Босне која се излила из корита у Зеници, Жепчу и Какњу, али за сада стамбени објекти нису угрожени.

Из кантоналне Цивилне заштите саопштено је да је водостај осталих ријека и ријечних токова на том подручју на границама изливања са тенденцијама повећања.

Водостај ријеке Босне у 12.00 часова у Зеници износио је 378 центиметара, а поплављено је шеталиште и обале на Камберовића пољу.

У Зеници је због изливања воде затворен саобраћај испод подвожњака у насељу Блатуша.

"Ријека Босна почела се изливати у 12.00 часова и плавити одређене путне комуникације и пољопривредна земљишта. Тренутно нема дојава о плављењу стамбених објеката", наводе из Кантоналне управе Цивилне заштите.

Из Полицијске станице Жепче саопштено је да је поплављен локални пут у насељу Желећа, док је у центру града поплављен дио пјешачке стазе, а насељу Бегов Хан, у мјесту Колоне, дио локалне цесте.

У Какњу се Босна излила код ватрогасног дома и дијела улице у насељу Добој.

Кантонална управа је упозорила све општинске службе цивилне заштите да буду спремне због високог водостаја ријеке Босне који ће пратити током дана и предузимати потребне мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана