Потврђена одлука о покретању иницијативе за опозив градоначелника Добоја

Срна
Потврђена одлука о покретању иницијативе за опозив градоначелника Добоја

Добој - Скупштина Борачке организације града Добој потврдила је одлуку да се покрене иницијатива за опозив градоначелника Обрена Петровића у градској Скупштини због приступања града Заједници општина турског свијета.

"Предсједништво градске Борачке организације у проширеном саставу извршило је све неопходне припреме и располаже довољним бројем потписа грађана да се оваква иницијатива реализује у Скупштини града", рекао је новоизабрани предсједник Скупштине Перо Тубић, који је на овој функцији данас изабран умјесто Миладина Ковачевића.

На данашњој ванредној сједници усвојен је закључак да се против Административне службе града покрене тужба због непоштовања законске обавезе финансирања ове организације.

"Планирана буџетска средства за ову годину су око 240.000 КМ, од чега је за прва три мјесеца издвојено свега око 10.000 КМ", навео је Тубић.

Он је истакао да током прошле године градска управа није уплатила предвиђених 83.000 КМ Борачкој организији, чиме је довела у питање њен рад.

Према његовим ријечима, због немогућности финансирања све комисије у организационом саставу Борачке организације престаће да раде до даљег.

Делегати су прихватили иступање 10 мјесних одбора са 14 делегата из састава Борачке организације града Добој, које по формирању општине Станари дјелују на овом подручју.

На данашњој ванредној сједници Скупштине Борачке организације града Добој присуствовало је 69 од укупно 87 делегата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана