Potrebni majstori koji će Nikolini sagraditi topli dom

M. L.
Potrebni majstori koji će Nikolini sagraditi topli dom

Kotor Varoš - Građevinski materijal za nastavak gradnje kuće za desetogodišnju Nikolinu Jerosimović iz Jezerke kod Kotor Varoša je obezbijeđen, a da bi se ova djevojčica i njeni roditelji što prije uselili u topli dom neophodna je pomoć humanih ljudi koji su spremni da zasuču rukave i učestvuju u akciji planiranoj za idući vikend.

Jerosimovići preživljavaju u jednoj prostoriji koja im je spavaća i dnevna soba, ali i kuhinja, dok kupatilo nemaju. Osim kreveta napravljenog od dasaka, starog šporeta i kredenca, nemaju ništa. Kuću u kojoj su živjeli prije devet godina spalio je grom. Nakon što je “Glas Srpske” u februaru objavio priču o ovoj porodici, pozivi i pomoć počeli su svakodnevno stizati. Jedan od organizatora humanitarne akcije, vlasnik radio-stanice “Snaga Krajine” Milomir Dafunić, sa svojom ekipom upustio se u veliku humanu misiju da desetogodišnjoj Nikolini ispuni želju i da idući rođendan proslavi u toplom domu.

- Nakon što smo završili zidanje, obezbijeđeni su željezo, pijesak i beton za stubove i gornju ploču. Trebaju nam majstori i svi koji se razumiju u građevinske radove da napravimo ekipu i za vikend nastavimo radove. Ako svako od nas odvoji malo slobodnog vremena, ostvarićemo želju Nikolini - rekao je Dafunić.

U moru poklona koji su ovoj djevojčici uljepšali djetinjstvo pristigla je i pjesma “Nikolina”, koju je otpjevao njen budući kum Goran Đukić. Svi koji žele pomoći da Nikolina što prije dobije topli dom mogu uplatiti novac na ime Milomir Dafunić, žiro račun broj: 567-241-59004918-21 sa naznakom “Uplata za Jerosimoviće” ili pozvati broj 066/971-687.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana