»Посуђене« љекарске савјете наплатио 1.000 евра

Милијана Латиновић
»Посуђене« љекарске савјете наплатио 1.000 евра

Бањалука - Милош Бабић (58) из Шековића који се три године бори са карциномом плућа тврди да је жртва преваре доктора алтернативне медицине Славка Зеца из Србије, који му је за консултације и помоћ у лијечењу узео 1.000 евра, а заузврат је добио савјете "посуђене" од признатог америчког доктора.

Бабићу је у Одбрамбено-отаџбинском рату кроз плућно крило прошао метак, а од посљедица рањавања никад се није опоравио. Послије бројних операција и хемотерапија породица овог ратног-војног инвалида окренула се природним методама лијечења. На интернету су видјели рекламу доктора Славка Зеца.

- Гледали смо емисију у којој он прича да је првенствено сировом храном излијечио супругу која је имала метастазу на плућима. Милошу је одстрањена петина плућног крила, а ми смо, хватајући се за сламку спаса, одлучили да му се јавимо - испричала је Милошева супруга Снежана Бабић.

Додаје да су од др Зеца мејлом добили приједлоге за три опције лијечења.

- Одговорио нам је да прва опција кошта 500 евра и подразумијева да он направи интернет страницу која ће бити доступна само нама и на којој ћемо имати нека упутства за лијечење. Друга опција, која кошта 1.000 евра уз интернет страницу обухвата и редовне консултације и трећа од 2.000 евра уз све наведено подразумијева још и одређене тинктуре које он прави и шаље пацијентима - рекла је Бабићева.

Након што су послали податке и уплатили 1.000 евра, Бабићима је стигла шифра путем које су могли приступити интернет страници која је направљена за Милоша.

- Наша борба с овом болешћу траје годинама, па смо много прочитали и научили о алтернативној медицини. Тако смо видјели да Зец дословно копира реченице америчког љекара Ричарда Шулца чије терапије и рецепте представља као своје. Одмах нам је било јасно с ким имамо посла. Узео је новац за нешто што је већ објављено и што је доступно и мимо његових сајтова - каже Бабићева и додаје да су консултације имали само једном, те да им се од тада више није јављао.

Скрхани борбом против карцинома који напредује, Бабићи истичу да су новац прежалили, иако од уплате није прошао ни мјесец, али, како кажу, не могу да се помире са чињеницом да су људи способни да се богате на туђој муци.

-  Видјевши да смо преварени, наш син му је писао и тражио да нам врати новац јер заузврат нисмо добили ништа. Међутим, Зец му је рекао да може вратити само 100 евра, јер је платио програмера који је направио интернет страницу са програмом исхране - истакла је Бабићева.

Др Зец је негирао оптужбе породице Бабић истичући да никога није преварио.

-  Имам доказ да сам им направио програм, ангажовао сам тим из САД-а који је то урадио и што ме скупо коштало.  Усвојио сам неке рецепте доктора Шулца, али нисам све преписао - казао Зец.

Он тврди да породица Бабић није поштовала договор.

- Рекао сам њиховом сину како да ми се јаве и они су требали мене да позову, а не ја њих, али ме нису звали. Жао ми је да неко сада моје име каља, јер нису слушали шта им говорим. И сада да ме позову да наставе програм не бих их одбио. Једноставно, не могу изаћи на крај с људима који су примитивни - рекао је доктор Зец.

Међутим, Бабићи су нам казали да им је након нашег позива доктор Зец послао поруку поручивши им, између осталог, да не износе ову причу у јавност, а да ће им вратити уплаћених 1.000 евра. У поруци, која је у посједу "Гласа Српске" Зец је запријетио да ће уколико овај текст буде објављен тужити Бабиће и "Глас Српске".

Незапослени

Прије него га је сустигла болест, Милош Бабић се бавио музиком, а данас ни он, ни супруга нису запослени.

Иако је из рата изашао "са метком у грудима", његови пријатељи кажу да се одрекао борачког додатка у корист других за које је сматрао да им је ова помоћ потребнија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана