Посао за 30 Сребреничана

К. Ћ.
Посао за 30 Сребреничана

Сребреница - У Поточарима код Сребренице биће отворени погони за израду грађевинских контејнера и спортских подлога у којима ће бити запослено 30 радника, потврдио је начелник Сребренице Младен Грујичић.

Он је појаснио да ће 20 нових радних мјеста бити отворено захваљујући фирми из Београда која ће најкасније за два мјесеца почети да производи грађевинске контејнере и у Сребреници.

Грујичић је истакао да ће једна фирма из Бањалуке на истој локацији отворити погон за производњу спортских подлога у којем ће посао добити десет радника.

Представници новоформиране фирме "Економик груп", коју су у Сребреници отворили инвеститори из Београда, обишли су локацију на којој ће бити отворен нови производни погон.

Из општинске управе је саопштено да је расписан јавни позив за обуку радника који ће бити запослени у погону за производњу грађевинских контејнера.

Влада Србије крајем децембра прошле године донирала је Сребреници милион евра за куповину и адаптацију производног простора на подручју ове општине који ће бити на располагању заинтересованим инвеститорима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана