Poplavljeno 100 objekata u Bratuncu

Srna
Poplavljeno 100 objekata u Bratuncu

Bratunac - Olujno nevrijeme i ogromna količina kiše izazvali su na području nekoliko bratunačkih sela štetu i bujice koje su poplavile 100 objekata i odnijele pet manjih mostova, izjavio je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović, koji je jutros održao hitni sastanak Opštinskog štaba Civilne zaštite.

Na sastanku je donesena odluka da sva raspoloživa mehanizacija sa područja ove opštine odmah bude upućena na sanaciju posljedica od sinoćnje poplave u mjesnim zajednicama Kravica, Slapašnica, Glogova i Repovac koje je zahvatilo nevrijeme.

Mlađenović je rekao da je voda ušla u 20 kuća i 80 poslovnih i pomoćnih objekata, da su uništene plantaže voća, plastenici i poljoprivredni usjevi, te da je pričinjena približno ista šteta kao ona koju su na području ovih mjesnih zajednica izazvale poplave u maju.

Mještani kažu da je prvo počeo duvati olujni vjetar koji je lomio drveće, a onda se sručila nezapamćeno jaka kiša. Za nekoliko minuta stvorile su se snažne bujice.

Bujice su se svuda pojavile i za više od dva metra podigle vodostaje Kravičke, Glogovske i Slapašničke rijeke koje su nosile mostove, poplavile polja, voćnjake i dvorišta i ušle u objekte u blizini vodotokova.

Mještani i mehanizacija koju je uputio Opštinski štab Civilne zaštite danas saniraju posljedice poplave, osposobljavaju puteve, prelaze preko vodotokova, čiste ogromne količine mulja i drugog materijala koji su nanijele bujice, te ispumpavaju vodu iz kuća i objekata koji su ponovo poplavljeni, a još nisu sanirani ni od majske poplave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana