Помоћ лицима са проблемом зависности

Глас Српске
Помоћ лицима са проблемом зависности

Власеница - Удружење "Прослави опоравак" из Сарајева данас је у Власеници представило регионални пројекат "Бирам опоравак", чији је циљ унапређење сервиса за лице са проблемом зависности о дрогама, посебно из мањих средина.

Пројекат, који је презентован представницима општина Власеница, Хан Пијесак и Милићи, биће реализован до краја 2019. године у БиХ, Србији и Црној Гори.


Предсједник Удружења Борислав Гојић новинарима је изјавио да се пројекат реализује у партнерству са Свјетском федерацијом против дроге.

"Циљ је повезивање свих актера у оквиру ове проблематике путем мултисекторске сарадње и умрежавања, да би лица у процесу опоравка од зависности заједничким напорима добила подршку", рекао је Гојић.

Он ја додао да дроге има свугдје, али да не мисли да је то највећи проблем у свијету, па ни у овим општинама.

"Међутим, желимо упозорити да је тај проблем међу нама и да пред њим не смијемо затварати очи, него отворено причати о томе и видјети шта треба урадити да би помогли тим људима", рекао је Гојић.

Удружење је с тим циљем успоставило и бесплатну и анонимну телефонску линију 0800-28000, као и бесплатно савјетовалиште за проблематику злоупотребе дрога.

Гојић истиче да они који имају проблем са зависношћу, али и чланови њихових породица могу да се јаве на тај број гдје ће добити адекватну подршку.

Он је додао да су Удружење формирали опорављени зависници, који су увидјели да је проблем зависности велики и да недостаје подршка у њиховој ресоцијализацији.

Представљању програма у Власеници су присуствовали представници центара за социјални рад и полиције, као и власеничког Центра за ментално здравље и Средњошколског центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана