Počinje trka za sanaciju studenjaka

 Počinje trka za sanaciju studenjaka 13.02.2018 12:18 | D. S.

Banjaluka - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je juče na portalu javnih nabavki obavještenje o nabavci za sanaciju paviljona jedan sa restoranom i paviljona dva Studentskog centar "Nikola Tesla" u Banjaluci.

Kako su naveli u Ministarstvu, procijenjena vrijednost nabavke je 2,7 miliona KM bez PDV-a, a rok za dostavljanje ponuda je 27. februar.

Podsjetili su da je Vlada RS 23. januara usvojila informaciju o sanaciji Studentskog centra "Nikola Tesla".

- Zaključkom o izmjenama i dopuni Zaključka Vlade RS od 8. februara Ministarstvo je zaduženo da obezbijedi sredstva za sanaciju paviljona jedan sa restoranom i paviljona dva Studentskog centra "Nikola Tesla", kao i da sprovede proceduru javne nabavke putem otvorenog postupka, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama - saopšteno je iz Ministarstva.

Objekti banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla" pretrpjeli su velika oštećenja u olujnom nevremenu u decembru prošle godine.

Olujni vjetar je tada odnio krovove sa prva tri studentska paviljona, a potom je pala kiša koja je pričinila dodatnu štetu, zbog čega su ovi objekti postali neuslovni za stanovanje. Ubrzo je osposobljen treći paviljon i dio prvog, a studenti koji se nisu mogli vratiti u svoje sobe raspoređeni su u sobama ostalih objekata u koje su ubačeni dodatni kreveti.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica