Пјесничко вече у Бијењини на Дан поезије и почетак прољећа

Срна
Пјесничко вече у Бијењини на Дан поезије и почетак прољећа

Бијељина - Књижевни клуб "Јован Дучић" и Народна библиотека "Филип Вишњић" у Бијељини организовали су на Свјетски дан поезије пјесничко вече на којем је своје стихове говорило 16 градских писаца.

Предсједник клуба бијељинских књижевника Радмила Ђокић рекла је новинарима да су вечерашњим скупом пјесници обиљежили и први дан прољећа, као и сутрашњи православни празник Младенци, све у славу љубави.


Из своје посљедње збирке Ђокићева је публици говорила пјесму "Господине у одијелу", а новинарима своје омиљене стихове "Због теба сам обукла црвено".

"Сад имамо што нисмо имали и на привид живот је у реду
Више знамо него што смо знали, алж нам сусрет прође у погледу
Много тога хтјела сам сазнати, али све то оста неречено
Саму себе могла бих питати, зашто ли сам обукла црвено?".

Према ријечима Ђокићеве, 20 активних чланова Књижевног клуба "Јован Дучић" у Бијељини до сада је одржало више од 300 наступа широм Републике Српске и Србије, а најплоднији писац међу њима је Борислав Гаврић.

"Ко на главу стави круну, круну тешку ко у цара, мора знати да је носи, када оде од олтара", стиховима је на ову похвалу одговорио Гаврић.

Он каже да у овој години слави 30 година од објављивања своје прве књиге, а до сада је објавио пет романа и написао 300 пјесама за дјецу, од којих је 150 одабраних објавио.

Његов роман "На царској цести" добитник је награде "Кочићево перо", а ових дана објавио је и роман "Учитељица".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана