Пале: Расписан конкурс за додјелу стипендија

Срна
Пале: Расписан конкурс за додјелу стипендија

Пале - Општина Пале расписала је конкурс за додјелу 60 студентских стипендија за 2017/2018. годину, за шта је у општинском буџету предвиђено 85.000 КМ.

Конкурс се односи на редовне студенте првог циклуса студија који студирају на јавним високошколским установама у БиХ и иностранству, а имају стално пребивалиште на подручју Пала.


Најуспјешнијим студентима биће додијељено 20 стипендија, пет стипендија добиће успјешни студенти чији се студијски програми изводе у Србији, а пет стипендија намијењено је студентима са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица.

Осталих 30 стипендија биће додијељено студентима из социјално угрожених породица, студентима цивилним жртвама отаџбинског рата, дјеци погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студентима без једног или оба родитеља и студентима из породица са троје и више дјеце.

Критеријуми за утврђивање ранг листе за додјелу стипендије су успјех у претходним студијским годинама, редовно уписана година студија, социјални статус, осим за категорије успјешних студената, студената студија у иностранству и студената са инвалидитетом.

Уз пријавни образац потребно је доставити и изјаву о непримању стипендије из других јавних извора стипендирања.

Пријаве ће бити бодоване према критеријумима конкурса, у складу са правилником о додјели студентских стипендија из буџета општине Пале. На основу тога Комисија за додјелу студентских стипендија донијеће приједлог ранг листе и доставити је начелнику на разматрање и даље одлучивање.

Прелиминарна ранг листа студената којима ће бити додијељене стипендије биће објављена на огласној табли и званичној веб-страници општине Пале.

За сва додатна питања заинтересовани студенти могу да се обрате општинској управи Пале путем телефона 057/226-592.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана