Одржана традиционална »Которварошка котлићијада«

Срна
Одржана традиционална »Которварошка котлићијада«

Котор Варош - На купалишту Бјелине одржана је традиционална “Которварошка котлићијада”, на којој је учествовало 40 екипа из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Најбољу рибљу чорбу припремила је екипа Спортског риболовног друштва /СРД/ “Усора” из Теслића, друга је била екипа СРД “Дјеца цвијећа” из Србца, а треће мјесто освојила је екипа СРД “Укрински цвијет” из Прњавора.

Према оцјени жирија, најбољу ловачку чорбу припремили су чланови Ловачког удружења “Кнежево”, друго мјесто припало је екипи “Механичких конструкција”, а треће екипи “Пицерија Верди” из Бањалуке.

Члан побједничке екипе Јеленко Хрваћанин рекао је новинарима да је за освојено прво мјесту заслужна комплетне екипе, углавном ловаца, који су за припрему котлића одабрали праву дивљач.

“Ово је, без дилеме, најбоље организована котлићијада у региону, а уз то и врло посјећена, што само говори да смо у јакој конкуренцији освојили вриједно прво мјесто”, истакао је Хрваћанин.

Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић уручио је пехаре, дипломе и награде најбољим екипама и изразио задовољство због броја учесника манифестације, која је одржана поводом Дана општине Котор Варош - 24. априла.

“Ово је седма котлићијада коју организујемо поводом Дана општине и сваке године је све масовнија. Радује присуство великог броја учесника из сусједних градова, али из Србије, као и чињеница што је и у ревијалном дијелу наступило више од 20 екипа”, додао је Вучановић.

Општина Котор Варош у сарадњи са Полицијском станицом обезбиједила је ловачку чорбу, пасуљ и пиво за све посјетиоце, који нису учествовали у такмичарском дијелу.

“Которварошку котлићијаду” организовали су општина, Спортско риболовно друштво “Котор Варош” и ловачка удружења са подручја ове локалне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана