Očekuje se prekompozicija vlasti u Srebnrenici

Srna
Očekuje se prekompozicija vlasti u Srebnrenici

Srebrenica - U nastavku redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica, zakazanoj za sutra, očekuje se da će biti pokrenuto pitanje prekompozicije vlasti jer je postignut dogovor o formiranju nove skupštinske većine, saznaje Srna iz više izvora.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić kaže da je održao sastanak sa odbornicima svih stranaka koje su mu pružile podršku na izborima i da je zatražio da se prevaziđu određene nesuglasice, neslaganja i rivalitet s ciljem jedinstvenog rješavanja potreba svih stanovnika ove opštine i njenog bržeg razvoja.

- Dobio sam pozitivan odgovor svih, izuzev jednog odbornika PDP-a i to jedinstvo se potvrdilo pri usvajanju rebalansa opštinskog budžeta 30. oktobra kada je za taj prijedlog glasalo 20 od ukupno 21 odbornika, svi osim odbornika PDP-a - naveo je Grujičić. On je potvrdio da su neki bošnjački koalicioni partneri pokušavali da vrše pritisak na njega radi rješavanja određenih personalnih pitanja i zadovoljavanja ličnih potreba, čemu se on protivi.

Predsjednik opštinskog odbora SNSD-a u Srebrenici Radomir Pavlović kaže da su u lokalnoj vlasti jednako bili zastupljeni srpski i bošnjački politički predstavnici, ali da SDA stalno iskazuje nezadovoljstvo koje nije opravdano i, ukoliko tako ostane, može doći do prekompozicije vlasti.

Iz lokalnog SDA ponavljaju da su nezadovoljni zapošljavanjem i sprovođenjem koalicionog sporazuma sa SNSD-om i DNS-om, ali da je koalicija Saveza SDA, SBB, SBiH i dalje realnost u srebreničkoj skupštini.
Predsjednik srebreničkog SDS-a Momčilo Cvjetinović kaže da je postignut dogovor srpskih stranaka, izuzev PDP-a čije se priključenje očekuje, i da se usvajanjem rebalansa budžeta potvrdilo da se taj dogovor poštuje. (Srna)+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana