Обиљежена годишњица трагичног пожара у Дому културе у Градишци

М. В.
Обиљежена годишњица трагичног пожара у Дому културе у Градишци

Градишка - Служењем помена и полагањем вијенаца и цвијећа испред Културног центра у Градишци јуче је обиљежено 12 година од пожара у Дому културе „Вељко Чубриловић“ у којем су погинуле три раднице предузећа „Симпо-СИК“ Дијана Ећимовић, Гордана Ждеро и Биљана Плотан-Шешум.

Осим родбине, пријатеља и бројних грађана, вијенац је положио и начелник Градишке Зоран Аџић, замјеник начелника Огњен Жмирић, предсједник Скупштине општине Миленко Павловић и директор Културног центра Жељко Благојевић.

Аџић је истакао да обиљежавање годишњице трагичног пожара у Дому културе у Градишци треба да буде опомена свима да буду озбиљни и одговорни у вези са свим јавним објектима и питањем безбједности свих грађана како на простору општине Градишка тако и Републике Српске.

Директор предузећа „Симпо- СИК“ за БиХ Јово Плотан рекао је да је од стравичног пожара прошло 12 година, али да у срцима чланова породица страдалих, њихових колега и пријатеља туга и бол не пролазе и док живе они ће то носити.

У некадашњем Дому културе „Вељко Чубриловић“ 16. новембра 2005. године, због неисправних електроинсталација избио је пожар у којем су погинуле три раднице предузећа „Симпо-СИК“, док се искакањем са другог спрата сигурне смрти спасио Живко Шукало.

Неколико година касније на темељима изгорјелог Дома културе изграђен је Културни центар Градишка, једно од најљепших здања културе у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана