Нови Град: Нема наставе у шест подручних одјељења

Нови Град: Нема наставе у шест подручних одјељења 26.02.2018 10:59 | Срна

Нови Град - Због актуелних временских прилика данас нема наставе у неколико подручних одјељења основних школа у Новом Граду.

Наставе нема у подручним одјељењима Основне школе "Свети Сава" у Рашћу и Малој Новској Рујишкој.


У Основној школи "Драган Вујановић" Сводна данас наставе нема у подручним одјељењима Радомировац, Соколиште и Прусци.

У Основној школи "Бранко Ћопић" Доњи Агићи, наставе неће бити у подручном одјељењу Агића Брдо.

Директор Гимназије "Петар Кочић" Нови Град Зоран Марић каже да су због немогућности оптималног загријавања учионица часови данас скраћени на 30 минута.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Зоран Мијатовић каже да ће и данас механизација бити ангажована на локалним путевима у вишим предјелима гдје нису очишћени путеви.

"Јуче је поново посута со на градским и улицама у приградским насељима. Пратимо ситуацију и учинићемо све да се обезбиједи проходност путева", рекао је он.

У општини Крупа на Уни од петка наставе нема у централној школи и подручним одјељењима Основне школе "Бранко Ћопић".

Начелник општине Младен Кљајић каже да ће до даљег у општинској администрацији дежурати радници који не путују до посла.

Он је рекао да је јуче машина коју је општини Крупа на Уни обезбиједило Шумско газдинство Приједор радила на проширењу очишћеног дијела коловоза на локалним путевима у Хашанима , Средњем Дубовику и према Великом Дубовики.

"Данас ће се радити у Осретку и Бушевићу колико буде могуће због ниских температура", рекао је он.

У општинама Нови Град и Крупа на Уни нема проблема у снабдијевању потрошача водом а није било већих проблема у снабдијевању електричном енергијом.

Температура ваздуха у Новом Граду јутрос је износила минус 10 степени Целзијусових. Висина снијега у вишим предјелима у Новом Граду је 50 центиметара, а у Крупи на Уни око један метар.

Због снијега скраћене су локалне аутобуске линије за Кршље до Дреника, за Бушевић до Блатне, за Деветаке до Лајшића.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица