Новца за пропале карте отказаног концерта Радета Шербеџије још нема

Милијана Латиновић
Новца за пропале карте отказаног концерта Радета Шербеџије још нема

Бањалука - Становници Српске који су купили улазнице да би уживали у гала концерту славног глумца Радета Шербеџије у Бањалуци ни мјесец и по након што је наступ отказан нису успјели да врате новац од купљених карата.

Концерт, који је био заказан за 27. октобар у дворани „Обилићево“, отказан је дан раније. Из бањалучке агенције „Лира“, која је била организатор догађаја, тада су рекли да је наступ отказан из техничких разлога и да ће сви који су купили улазнице за дуго најављивани концерт моћи да их врате од 30. октобра испред Робне куће „Боска“ и да добију новац за њих, али се то није десило. 

Претходно је Шербеџија за домаћу публику требало да наступа у Културном центру Бански двор 3. октобра, али су термин и локација промијењени.

- Организатори су други пут обећали да ће новац почети враћати од 13. новембра, али то није испоштовано. Купила сам двије карте по цијени од 30 марака, наступ је отказан, а новац још нисам добила. Срамота је да се име славног глумца блати на овакав начин - рекла је Бањалучанка Мирјана П.

Директор агенције „Лира“ Мирослав Вишекруна тврди да ће новац свима бити враћен.

- Од данас па до петка сви који су купили карте за концерт могу доћи испред Робне куће „Боска“ да донесу карте и биће им враћен њихов новац. Није много карата ни продато, а некима смо већ вратили новац. Имали смо техничких проблема, зато је све овако како јесте - рекао је Вишекруна.

Организатор концерта је и инспекцији потврдио да нису свима враћене паре за карте за концерт. 

Из Републичке управе за инспекцијске послове наводе да су због информација у медијима позвали организатора који је потврдио да од укупно 82 продате карте, за 30 новац још није враћен.

- Организатор је рекао да је у медијима објавио оглас о поврату новца који ће накнадно доставити инспектору, те да је спреман и да преосталим грађанима врати новац, о чему ће обавијестити надлежну инспекцију - навели су из Инспектората РС и позвали грађане да им се јаве уколико буду имали потешкоћа са враћањем новца, како би обезбиједили адекватну заштиту њихових потрошачких права.

Шербеџијин менаџер Амир Бахтијаревић каже да је згрожен овом ситуацијом, те да му се за пола вијека, колико се бави овим послом, овако нешто никада није десило.

  • Не пада ми на памет да више икада ишта с њима радим. Неки су ми се јавили да су добили новац, срамота је да се ово дешава. Страшно је докле иду ситни интереси појединих људи. Ово већ постаје криминал. Преварили су публику, Шербеџију и мене - рекао је Бахтијаревић и додао да је прије 15 дана био у Бањалуци и да му је Вишекруна обећао да ће свима новац бити враћен.

Лоше искуство

Бахтијаревић истиче да није први пут да имају лоше искуство са организаторима у Бањалуци.

- И раније смо имали проблема са другим организаторима, када смо организовали концерт на тврђави Кастел - рекао је Бахтијаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана