Nevesinjka u novom ruhu otvara vrata đacima i sportistima

D. S.
Nevesinjka u novom ruhu otvara vrata đacima i sportistima

Nevesinje - Nakon tromjesečnih radova završena je prva faza obnove Sportske dvorane "Nevesinjka", koja je od danas ponovo otvorila vrata đacima Srednjoškolskog centara "Aleksa Šantić" za časove fizičkog vaspitanja, ali i sportistima.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović zadovoljan je kvalitetom i dinamikom radova, imajući u vidu da se radilo u teškim vremenskim uslovima.

- Na dvorani je promijenjen kompletan krov. Bočne staklene plohe zamijenjene su termopanelima, a urađeni su i novi mokri čvorovi, kao i još mnogo toga - kazao je Avdalović i dodao da je prva faza koštala oko 450.000 KM, a radove je izvodio Konzorcijum preduzeća "Krivaja TMK" iz Zavidovića i "Herc gradnja" iz Bileće.

Prema njegovim riječima druga faza radova, čiji zadatak je da unaprijedi energetsku efikasnost, biće nastavljena na proljeće, čim budu dostupna sredstva Vlade RS i Fonda za zaštitu životne sredine RS.

- Druga i treća faza obuhvatiće izradu kotlovnice, mašinskih instalacija, zamjenu poda i uređenje okoline - kazao je Avdalović.

On je istakao da je "Nevesinjka" jedina sportska dvorana u ovoj opštini, izgrađena 1977. godine.

- Ona ima specifičan izgled, a napravljena je od drveta i stakla. Imali smo ozbiljne zahvate, jer se staklo lomi, a drvo nije otporno na vremenske neprilike. Zato je i prva faza koštala, koliko je koštala, jer naprosto nije moglo drugačije - rekao je Avdalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana