Nemanja iz Gradišle dao otkaz da ode biciklom do Atine

M. V.
Nemanja iz Gradišle dao otkaz da ode biciklom do Atine

Gradiška - Nemanja Lendić iz Gradiške, koji je početkom ove godine u trodnevnom putovanju do Plitvičkog jezera na dva točka prešao 440 kilometara, juče se uhvatio u koštac sa novim izazovom, uputivši se biciklom ka dalekoj Atini u Grčkoj.

Na put dug 1.700 kilometara krenuo je sam, jer, kako kaže, nije mogao sa prijateljima uskladiti vrijeme i obaveze, tako da će biciklističku avanturu do Atine odvesti sam. Lendić planira dnevno da pređe oko 120 kilometara, a za noćni odmor pripremio je šator.

- Motivisao me je čisti avanturizam i ljubav prema putovanju i biciklizmu. Do sad nisam imao nijednu ovako dugu rutu - priča Lendić i dodaje da je ovo za njega veliki projekat, zbog čega je dao i otkaz u firmi, da bi krenuo na ovu avanturu.

On navodi da bi put trebalo da traje oko 15 dana.

Nemanja Keser iz Gradiške, koji je došao da pozdravi Lendića i da mu da koji savjet, lani je uspio da biciklom stigne do Španije i pređe rekordnih 2.000 kilometara.

- Savjetovao sam mu da što više uživa u okolini, vozi umjereno i da se druži sa ljudima. Prema mojim iskustvima bezbjednost u saobraćaju je dobra, poštuju se biciklisti na ulici, što je veoma važno - rekao je Keser i dodao da su posebna čar ovakvih putovanja susreti sa ljudima i vožnja kroz prelijepe predjele.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana