Недељко Милаковић остаје на челу Градског гробља

В. П.
Недељко Милаковић остаје на челу Градског гробља

Бањалука - Актуелни директор предузећа "Градско гробље" Недељко Милаковић и у наредне четири године управљаће овим комуналним предузећем.

Тако је одлучио Надзорни одбор (НО) овог предузећа, прихвативши на јучерашњој сједници приједлог конкурсне комисије која је за најбољег кандидата прогласила Милаковића. На конкурс за избор директора, који је затворен крајем прошле године, осим Милаковића, пријавио се још један кандидат, Милосава Јаковљевић.

Нови-стари директор "Градског гробља" је потврдио да је поново добио повјерење НО тог предузећа.

- Основни циљ је да задржим континуитет позитивног пословања "Градског гробља", као што је то било и у претходне четири године, да побољшам услове рада и да се уведе ред у погребну дјелатност у Бањалуци, али и на нивоу РС - навео је Милаковић.

Истакао је да је основни проблема нелојална конкуренција.

- Када се узме у обзир да у граду просјечно годишње умре око 2.000 људи, а ми сахранимо од 300 до 400 њих, поставља се питање ко је сахранио остале. Циљ је да направимо ред и да за све сахране на подручју Бањалуке, али и других општина и градова, буду задужена предузећа које је локална заједница овластила за обављање погребне дјелатности - казао је Милаковић.

На мјесто директора "Градског гробља" Милаковић је први пут дошао у новембру 2013. и ту годину је предузеће завршило са губитком од 144.776 КМ. Према процјенама, 2017. годину би ово комунално предузеће требало да заврши са плусом већим од 100.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана