Наташа Видовић најмлађи одборник у прњаворском парламенту: Из кимона у Скупштину

Бране Радуловић
Наташа Видовић најмлађи одборник у прњаворском парламенту: Из кимона у Скупштину

Прњавор - Наташа Видовић (20), шампион у каратеу и један од најбољих спортиста Републике Српске, спортску арену и кимоно повремено ће морати да остави по страни, јер је на локалним изборима освојила мандат у Скупштини општине Прњавор.

Њена соба већ је претрпана медаљама, пехарима и другим признањима са спортских борилишта. Сада ће у просторији бити и скупштински материјали најмлађег одборника у историји локалног парламента.

Видовићева је освојила прво мјесто на свјетском такмичењу у Риги и титулу свјетског шампиона у борбама за млађе сениоре, а лани је проглашена за спортисту године у избору "Гласа Српске". Повјерење гласача добила је као кандидат СДС-а на октобарским изборима.

- Радује ме повјерење које су ми указали суграђани, иако сам ново име на локалној политичкој сцени. То ме и обавезује да максимално озбиљно обављам одборничку дужност. Додуше, немам искуства на том пољу, али се надам да ћу се за кратко вријеме прилагодити  новом амбијенту и имати поуздане сараднике међу старијим колегама - казала је Видовићева.

Овој успјешној дјевојци посебно задовољство причињава то што ће се у скупштинским клупама наћи још неколико младих одборника из других странака.

- То је добра претпоставка да ћемо се у Скупштини залагати за бољи положај младих у нашој општини - каже Видовићева, која студира стоматологију на бањалучком Медицинском факултету.

Ова перспективна дјевојка од шесте године тренира карате, а круну каријере достигла је лани освојивши златну и двије сребрне медаље у Риги.

Видовићева каже да јој је једно од најдражих признања оно из 2015. када је проглашена за спортисту године у Српској.

- Имала сам заиста сјајну такмичарску сезону, што ми је, захваљујући традиционалном избору најбољих спортиста РС у организацији "Гласа Српске", донијело мјесто у историји спорта Српске - истиче шампионка из Прњавора, додајући да је сваки успјех додатно мотивише да настави да постиже још боље резултате.

Вуковац

Да се упорност и труд увијек исплате Наташа Видовић је показала и за вријеме школовања. Упркос обавезама на тренинзима, није потцијенила значај образовања.

Видовићева је основну школу и Гимназију завршила у Прњавору, а звање вуковца имала је током свих година школовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана